Nikolic en Sandipan winnen 13de Leiden Chess Tournament

Zondagochtend 21 juli 2019, om 11 uur de laatste ronde en dat bleek voor sommige schakers toch echt te vroeg. Enfin, het grootste deel was wel op tijd en ging nog even de strijd aan.
De zondag in het derde juli-weekeinde is bij ons een slotdag met – reeds jarenlang – de boekenstand van De Beste Zet met Erika Sziva.
Dit keer met een vergrote boekenstand, want er was nu ruimte genoeg in de bar.

Sandipan Chanda (ik zag in het verslag uit India dat men hem zo noemde, dus moet dit correct zijn)  was gisteren al winnaar van de Open groep. Zondag met een snelle remise in 14 zetten (regel bij ons is minimaal 13) van Nikolic vs Van der Wiel, was ook de Leiderdorper een alleen winnaar van de kroongroep. U ziet beide regioheren voorafgaande aan hun partij al behoorlijk lachen.

Winnaars en een overwinningsborrel
happy fourDaarna met het mes op tafel.. maar dan voor de happen en het drinken na de prijsuitreiking. Op Beygaande foto staan v.l.n.r. Sponsor Roel Piket, winnaar A groep Sandipan Chanda, winnaar Kroongroep Predrag Nikolic en winnaar van de B-groep Mark Bueno. De winnaar van de C-groep (Cedric Kerkmeester) was helaas al vertrokken. Die rechter persoon staat tevreden te lachen, omdat hij en zijn geweldige team er toch maar mooi dertien hebben georganiseerd.
Zie de respectievelijke uitslagenlijsten voor meer informatie.

De dagprijs(zen) ging(en) dit keer naar de Happy Four die alle dertien edities hebben gespeeld: Jan Vreeburg, Karl Baak, Herman van Halderen en zittende Kees van ‘t Hoff.

Zie foto Maaijveld en meer foto’s op de toernooisite www.leidenchess.com.

Samen met vele genodigden, hoofd- en (co)sponsors, pers en de organisatie met partners werd nog even nagenoten.
Dank voor 13 mooie toernooien!

 


13e speciale editie LCT ‘Lucky 13’ op nieuwe locatie

De dertiende editie van het Leiden Chess Tournament zal dit jaar van 11-21 juli 2019 worden gehouden (11de is de opening via een event).
Omdat het niet zeker is of het Leidse denksportcentrum er dan nog zal zijn (verbouw of sloop) zal dit evenement onder naam ‘ Lucky 13’ op een nieuwe locatie worden gespeeld.

Veel nieuwe elementen zullen er zijn. Een tipje van de sluier: een kroongroep met alle vorige LCT winnaars!
Tot ziens in Leiden.