Doelstelling

Het promoten en steunen van de denksporten
Bridge, Dammen, Go en Schaken.

Doelstelling
In de Nederlandse denksportwereld (bridge, dammen, go en schaken) wordt weinig steun gevonden voor de organisatie van evenementen en het stimuleren van (aankomende) denksporters in de vorm van training en opleiding. Jammer, want denksport verruimt de geest en is naast fysieke sport een goede partner in een lang en gezond (geestelijk) leven. Vanuit dit standpunt gezien is Nederland gebaat bij initiatieven voor het bevorderen van denksport. Momenteel steunt menig toernooi of jeugdevenement op een vrijwillige bijdrage vanuit de plaatselijke middenstand of een eenmalige grotere bijdrage door een bedrijf dat maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Om een grotere groep liefhebbers aan het denken te zetten is meer nodig: behalve geld gaat het met name ook om continuïteit.

Eind 2005 is de Stichting Denksportpromotie Nederland (SDPN) opgericht. Deze stichting heeft als doelstelling het stimuleren van de door de NOC*NSF erkende denksporten (bridge, dammen, go en schaken) in de breedste zin des woords. Dat betekent ondersteuning van evenementen, (jeugd)cursussen, advies bij het maken van een website en communicatieadviezen voor het bereiken van de doelgroep. De SDPN onderhoudt daarnaast nauwe banden met de Stichting Denksport Leiden.

5 Comments

 • Anoniem

  10 december 2017 at 23:24

  Niet mogelijk

 • okay have fun

  12 augustus 2018 at 03:11

  My partner and I absolutely love your blog and find most of
  your post’s to be precisely what I’m looking for.
  Would you offer guest writers to write content for
  you personally? I wouldn’t mind writing a post
  or elaborating on many of the subjects you write about here.
  Again, awesome site!

 • Hulda

  25 november 2018 at 21:16

  Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do
  you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Thank you

 • date met oudere vrouw

  25 november 2018 at 22:14

  This blog was… how do you say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me.
  Kudos!

 • Sportmassage Heemskerk

  8 december 2018 at 21:27

  Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this post and the
  rest of the website is also really good.

Post a Comment