Nieuws

Corona treft alle (denk)sporten

Vanaf februari 2020 tot heden (eind 2022) is de (denk)sportwereld getroffen door het gevaarlijke coronavirus covid-19 in een wereldwijde pandemie.
Alle door het NOC*NSF geaccrediteerde denksporten (bridge, dammen, go en schaken) liggen in de klassieke vorm vooralsnog af en toe stil (lockdowns).

Er zijn denksportclubs die een online competitie hebben opgestart..
Stg Denksportpromotie heeft al zijn activiteiten in de periode 2020-2023 opgeschort!

Zevende seizoen voor spel of sport

De stichting SDPN steunt al sinds 2013 de nieuwssite voor onder meer de denksporten: www.spelofsport.nl
In het nieuwe – alweer zevende –  seizoen beschikt het opnieuw over de steun van de stg Denksportpromotie.
Circa 15.000 bezoekers bekijken maandelijks het regionale (Leiden e.o.) spel of sport nieuws van onder meer het biljarten, bridge, dammen, schaken, snooker, poolbiljart, bowling etc.

Nikolic en Sandipan winnen 13de Leiden Chess Tournament

Zondagochtend 21 juli 2019, om 11 uur de laatste ronde en dat bleek voor sommige schakers toch echt te vroeg. Enfin, het grootste deel was wel op tijd en ging nog even de strijd aan.
De zondag in het derde juli-weekeinde is bij ons een slotdag met – reeds jarenlang – de boekenstand van De Beste Zet met Erika Sziva.
Dit keer met een vergrote boekenstand, want er was nu ruimte genoeg in de bar.

Sandipan Chanda (ik zag in het verslag uit India dat men hem zo noemde, dus moet dit correct zijn)  was gisteren al winnaar van de Open groep. Zondag met een snelle remise in 14 zetten (regel bij ons is minimaal 13) van Nikolic vs Van der Wiel, was ook de Leiderdorper een alleen winnaar van de kroongroep. U ziet beide regioheren voorafgaande aan hun partij al behoorlijk lachen.

Winnaars en een overwinningsborrel
happy fourDaarna met het mes op tafel.. maar dan voor de happen en het drinken na de prijsuitreiking. Op Beygaande foto staan v.l.n.r. Sponsor Roel Piket, winnaar A groep Sandipan Chanda, winnaar Kroongroep Predrag Nikolic en winnaar van de B-groep Mark Bueno. De winnaar van de C-groep (Cedric Kerkmeester) was helaas al vertrokken. Die rechter persoon staat tevreden te lachen, omdat hij en zijn geweldige team er toch maar mooi dertien hebben georganiseerd.
Zie de respectievelijke uitslagenlijsten voor meer informatie.

De dagprijs(zen) ging(en) dit keer naar de Happy Four die alle dertien edities hebben gespeeld: Jan Vreeburg, Karl Baak, Herman van Halderen en zittende Kees van ‘t Hoff.

Zie foto Maaijveld en meer foto’s op de toernooisite www.leidenchess.com.

Samen met vele genodigden, hoofd- en (co)sponsors, pers en de organisatie met partners werd nog even nagenoten.
Dank voor 13 mooie toernooien!

Lees meer ..